Mesto za reklamu

07.02.2020.

Демократски фронт је саопштио да им је Комесар ЕУ за проширење Оливер Верхељи, који долази из хришћанске партије Мађарске, врло јасно рекао да држава нема шта да се меша у организацију, устројство и деловање Цркве, те да је то питање канонског права за које је надлежан васељенски патријарх, а не било која партија или партијски председник.

„Верхељи нас је упознао са праксом у Мађарској, где Влада прво постигне споразум са Црквом о закону, па онда иде у Парламент“, стоји у саопштењу које је објавио један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић.

Додаје се да је ДФ веома задовољан што је ЕУ поновила аргументе ДФ-а из Скупштине, када су упозоравали владајућу партију да не улази у овако грубо кршење Устава и европских стандарда.

„Ја сам упознао комесара Верхељија о намери Ђукановића, као последњег комунистичког диктатора, да суспендује Устав и да директно стави под команду све гране власти и да отворено уведе диктатуру у Црној Гори“, рекао је Медојевић и додао да су посланици Демократског фронта јасно пренели поруку Цркве и верног народа да се „срамни Закон одмах стави ван снаге“.

„Комесар Верхељи нам је рекао да је разговарао са премијером Марковићем и да му је он рекао да је спреман да стави ван снаге примену Закона, док се не окончају поступци пред Уставним судом и Судом за људска права у Стразбуру. Представници ДФ-а су јасно истакли да то за нас није довољно и да ми стојимо иза става Цркве да је услов свих услова за мирно решење кризе — повлачење Закона“, наводи се у саопштењу.

Овде се, како се додаје, води битка за темељна људска права и ДФ је до краја посвећен заштити наше православне хришћанске Цркве, наше традиције и нашег идентитета.

Поручују да до краја остају посвећени поруци митрополита Амфилохија: Или пада закон или пада безбожничка Влада.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here