Mesto za reklamu

07.11.2020.

Радник америчке поштанске службе објавио је преко „Проџект Веритаса“ да је управник у поште Ирију, у Пенсилванији, наредио да се на гласачким листићима који су стигли након изборног дана преправи датум на 3. новембар, како би неважећи листићи „изгледали легално“.

Наводни узбуњивач Ричард Хопкинс рекао је да је чуо управника поште Роберта Вајсенбаха млађег да је у четвртак разговарао са другим запосленим о гласачким листићима који би требало да буду „антидатирани“. Према Хопкинсу, Вајсенбах је рекао да је на већини гласачких листића који су стигли у среду, дан након избора, датум враћен на уторак, али да је на једном погрешно оверен тачан датум – 4. новембар.

​Амерички закон налаже да се гласачки листићи поштом пошаљу до дана избора, да би били важећи. У изборној ноћи председник Доналд Трамп имао је значајна вођства над демократским ривалом Џоом Бајденом у неопредељеним државама као што су Пенсилванија, Мичиген, Висконсин и Џорџија. Међутим, вођство се „истопило“ након пребројавања гомиле гласачких листића у наредна три дана. Трамп је најавио да ће покренути правне поступке због неправилности у процесу пребројавања гласова, тврдећи да би победио ако би се рачунали само „легални гласови“.

​Хопкинс је „анонимни узбуњивач“ из видео снимка „Проџект Веритаса“ објављеног у четвртак увече. У видео снимку, Хопкинс је тврдио да је шеф поште наредио да се „закаснели гласови“ антидатирају. Вајсенбах је негирао оптужбу, одбацујући је као „неистиниту“, али је и прекинуо везу са оснивачем „Проџект Веритаса“ Џејмсом О’Кифом, одбивши да коментарише пријављени инцидент.

​Хопкинс је рекао да су га поштански инспектори контактирали у петак и да су желели чују његову страну приче како би започели истрагу.

Прича о Ирију уследила је после осталих извештаја „Проџект Веритаса“ у којима се наводи неправилна обрада гласачких листића у друге две неопредељене државе. Као и у Пенсилванији, „узбуњивач“ америчке поштанске службе у Мичигену тврдио је да је запосленима наложено да одвоје „закаснеле гласачке листиће“ од редовне поште како би на њима одштампали датум од уторка. У Невади је поштански радник пристао да тајном извештачу да свежањ неискоришћених гласачких листића који су послати на нетачне адресе, преноси РТ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here