Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

На Тргу Николе Пашића у Београду одржава се манифестација “Град Европе”, која је део прославе Дана Европе.

Манифестацију je отворио шеф Делегације Европске Уније у Србији Сем Фабрици. Том приликом је рекао да је суштина Европске уније у разноликости и да се нада да ће Србија једнога дана када постане њен члан допринети тој разноликости.

“Европска Унија није само на Дан Европе, 9. марта уз Србију, већ сваког дана. Циљ ове манифестације да се грађанима приближе вредности ЕУ и онога што она ради”, рекао је Фабрици.

Отварању је присуствовао и градоначелник Београда Зоран Радојичић који се захвалио ЕУ на подршци.

Амбасадорка Румуније Оана Кристина Попа је на манифестацији на Тргу Николе Пашића позвала Србију да настави реформе и европски пут.

Манифестација Град Европе је део кампање ЕУзаТЕБЕ, којом се промовишу резултати развојне помоћи ЕУ Србији у оквиру процеса европских интеграција. У фокусу је оно што је до сада постигнуто, али и могућности за даљу сарадњу у многим областима, попут образовања, културе, пољопривреде, заштите животне средине, енергетике.

Организатори су обећали да ће овде свака генерација моћи да пронађе нешто за себе. Трг Николе Пашића подељен је на неколико зона и у свакој су одређени садржаји.

На пример, у једној зони су штандови земаља европске уније и ту посетиоци могу да сазнају нешто ново о њима, да се упознају са културом тих земаља, историјом, кухињом, такође да се информишу и о сарадњи Србије са сваком од тих држава.

Поред музике и сценских наступа, организован је кутак за децу, па уз аниматоре могу да се опробају у квизовима, слагању Лего коцкица, тркама и другим активностима.

Кога занимају научни експерименти, имају прилику да их виде. Овде је постављен терен за баскет по ФИБА прописима и свако може да се опроба у дуелу за кошаркашки трон. За најбоље су превдиђене награде.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here