Mesto za reklamu
  1. 07. 2022,

На Петроварадинској тврђави треће је вече Егзита. Током прва два дана фестивала, на Тврђави је било скоро сто хиљада људи, али субота је дан када се обарају рекорди.

У петак увече, главна бина била је до краја попуњена, што је можда и добар сигнал организаторима да и ветерани попут Кејва, могу бити занимљиви публици свих узраста, с обзиром на то да се могу чути и замерке на овогодишње извођаче да нема много великих звезда попут Ника Кејва.

Млађи се сигурно не би сложили са тим и због вечерашње главне звезде Калвина Хариса, светски познатог шкотског ди-џеја. Свакако на 40 бина и зона и данас веома много наступа.

Међутим, иако је кроз током 21 године постојања мењао свој музички формат, једна ствар је константна – друштвени активизам.

Настао пре две деценије као студентски покрет у борби за мир и слободу, Егзит од тада сваке године на својој церемонији отварања Егзит шаље разне поруке.

У време рата у Украјини, фестивал шаље поруке мира, не обраћа се ни једној страни, нити их заузима, већ заузима – став против рата.

То су показали и на малој церемонији која је предходила великом отварању, када су са Тврђаве, Рускиња и Украјинац, који су се верили на једом од Егзит фестивала, пустили голубове са Tврђаве.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here