Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Премијери Албаније и Северне Македоније Еди Рама и Зоран Заев, допутовали су поподне у Београд, а на аеродрому Никола Тесла дочекала их је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Двојица премијера учествоваће сутра у Новом Саду на трилатералном састанку на позив и иницијативу председника Србије Александра Вучића.

За госте из Албаније и Северне Македоније, председник Србије Александар Вучић и председница Владе Ана Брнабић приредили су вечеру.

Претпоставља се да је већ током вечере било речи о регионалној економској сарадњи и приближавању тржишта од око 20 милиона људи.

 

 

 

Након вечере Вучић, Брнабићева, Заев и Рама прошетали су новосадским улицама са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.

Видео шетње новосадским улицама четворо званичника објављен је на Инстаграм страници председника.

Званични састанак је сутра у девет часова на Петроварадинској тврђави у Официрским павиљонима.

Главне теме састанка су појачана регионална сарадња, олакшавање слободног протока људи, робе и услуга и капитала, као и смањење времена чекања камиона на границама…

Према најавама сутра би требало да буде потписана декларација о намерама, а након састанка, тројица званичника ће се обратити медијима негде око 11 часова, што ће РТС преносити уживо.

Вучић, Рама и Заев су о овим питањима већ неформално разговарали током Генералне скупштине УН у Њујорку у септембру, а српски председник је тада најавио да ће на састанку у Новом Саду бити конкретизовани планови о повезивању тржишта у региону.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here