1. 11. 2020.

Трампова кампања затражила је поступак „убрзане жалбе“ након одбацивања тужбе у Пенсилванији, којом су захтевали да се поништи више милиона гласова пристиглих поштом.

„Испоставља се да нам данашња одлука помаже у нашој стратегији да експедитивно стигнемо до Врховног суда САД“, наводи се у изјави Трамповог адвоката Рудија Ђулијанија и више правне правне саветнице Трампове кампање Џене Елис. „Тражићемо убрзану жалбу Трећем кругу. Постоји толико доказа да су демократе у Пенсилванији елиминисале нашу прилику да позовемо 50 сведока, као и друге доказе који указују да су надлежни отворено игнорисали закон Пенсилваније ускраћујући независну ревизију.“

Ђулијани и Елисова даље тврде да је ово „само продужетак цензуре велике технологије, великих медија и корумпираних демократа због чињеница које америчка јавност треба да зна”. Трампови адвокати такође су изразили разочарање због недостатка могућности да „изнесу своје доказе“ на рочишту.

Трампова тужба у Пенсилванији одбачена раније током дана Федерални суд у америчкој савезној држави Пенсилванији одбацио је тужбу којом је тим председничке кампање Доналда Трампа захтевао да се поништи више милиона гласова стиглих путем поште на председничким изборима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here