Mesto za reklamu

01.07.2022.

У Србији је на последњем мерењу заражености регистрован 921 нови случај заразе коронавирусом, на скромном узорку од 7.441 тестираних. Од последица ковида 19 преминула је још једна особа. На болничком лечењу је 102 пацијента, од којих је 10 на респиратору – наводи се на сајту covid19.rs.

Наравно, да треба да нас брине што је у свету број заражених, оболелих, па и преминулих велики и на то је упозорила и Светска здравствена организација. Ипак, све се то из света увек прелије и код нас. Заражених је све више, а број преминулих је континуиран у дужем временском периоду. Међутим, више одавно нико не носи маске, а о озбиљнијим мерама нећемо ни говорити. Најтеже је  што се главни показатељ – проценат заражености ни не објављује, па знатижељни морају да се сами баве том рачуницом. Најгоре је што је тај показатељ код нас енормно висок – према последњим мерењима износи 11,89%. Ако се зна да све што је више од 1% је много и за забрињавање, онда је поменути проценат сигнал за узбуну. Код нас нико то не сматра да је то тако важно, а озбиљни епидемиолози, који се ретко чују, апелују да се барем маске морају носити свуда где је гужва, без обзира да ли је то у затвореном или отвореном простору. Апелују па и моле: Чувајте се вирус је и даље са нама и ускоро нас очекује нови талас ковида, који је у нама оближњим земљама изолован и они ће почети да примењују обавезне мере заштите. Следимо барем пример других.

Од почетка пандемије у Србији је регистровано 2.029.403 случаја инфекције коронавирусом. До сада је тестирано 9.905.483 узорака, а од последица ковида 19 преминуло је укупно 16.126 особа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here