Mesto za reklamu

04.03.2021.

Штаб за ванредне ситуације града Ниша оценио да је епидемиолошка ситуација у том граду ванредна са претњом да пређе у катастрофалну.

Ниш бележи најоштрији раст броја заражених вирусом корона, закључено је у среду на састанку Градског штаба за ванредне ситуације.

Комуналној милицији и комуналним инспекторима наложена је ригорознија контрола и надзор у поштовању прописаних епидемиолошких мера, који ће спроводити уз асистенцију припадника Полицијске управе Ниш.

Како преноси портал „Нишке вести“, Јавно комуналном предузећу „Горица“ је наложено да предузме све мере епидемиолошке заштите током предстојећих задушница, које подразумевају забрану окупљања више од пет особа на отвореном, држање физичке дистанце или обавезно ношење заштитне маске.

Појачана контрола спровођења епидемиолошких мера на зеленим и кванташкој пијаци наложена је и ЈКП „Тржница“, док је Дирекцији за јавни градски превоз дат налог за спровођење ригорознијих мера контроле и надзора у поштовању мера у јавном градском саобраћају.

Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да у наредна два викенда бувља и ауто-пијаца буду затворене.

Са седнице Градског штаба упућен је апел грађанима да се већ са првим симптомима који указују на заражавање вирусом корона јаве лекарима у ковид амбулантама. Оне који то желе, позвали су да се пријаве за вакцинацију уз процену свог здравља и сагледавање контаката у последњих пет дана пре одласка на пункт за вакцинацију.

Градски штаб је саопштио да Ниш, са 80.000 вакцинисаних, предњачи по броју вакцинисаног становништва и да Дом здравља располаже свим врстама вакцине против вируса Ковид-19.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here