Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Епидемиолози указују да је спровођење превентивних мера против коронавируса током викенда веома важно и упућују апел грађанима да се јављају лекарима.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 22.852 особе, а забележено је 518 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs. Ванредна ситуација је од јуче на снази и у Трговишту, укупно у више од 30 градова и општина. Према последњем пресеку, још 10 пацијената преминуло је од ковида 19, а коронавирус је регистрован код још 409 људи.

Епидемиолози понављају поруку да је смањивање бројева заражених и преминулих од ковида 19 директно зависи од дисциплине грађана. Поштовање мера током викенда је јако важно, да се не бисмо опет вратили у потпуно нестабилно стање.

Стално се понавља и да је највећи проблем што се људи благовремено не јављају лекарима, како би се предузеле све неопходне мере. Надлежни наводе да је стабилизован однос између броја примљених пацијената у болнице и оних који се отпуштају, али поручују да је наставак поштовања мера сада императив.

Епидемиолог др Предраг Кон рекао је за РТС да је Београд права епидемиолошка бомба зато што има огроман број места где коронавирус може нагло да почне да се преноси.

“Апелујем на поштовање мера и на укључивање свих инспекцијских органа и свих оних који треба да контролишу да ли се мере спроводе”, поручио је Кон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here