Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

У Србији је у последња 24 сата потврђено 2.728 нових случајева заразе коронавирусом на скромном узорку од  10.328 тестираних. Стварни број заражених је знатно већи. Борбу са ковидом изгубиле су још 4 особе. На болничком лечењу налазе се 223 пацијента, више од 28 него претходног дана, од којих је 8 најтежих пацијената на респиратору.

У Србији већ четврти дан бележи се више од 2.000 нових случајева заразе дневно и сигурно ће наредних дана тај број бити знатно већи. Све то виде и обични новинари истраживачи, који читају саопштења релевантних институција из света и преносе мишљења светских експерата која се морају уважавати, а у нашој јавности су често они који који изнад свега воле јавност и преносе своје измишљене приче, а последица тога су људи који им верују и који оне који којим случајем носе маску понашају се према њима као да су видели белу врану. Мишења таквих наводних стручњака ми ни не преносимо, а треба рећи да су и неки наши стручњаци променили своје донедавне тврдње и да сада причају другаћије, а да имамо и озбиљне епидемиологе, који на опасност која се већ догодила, одавно упозоравају и саветују да мере треба већ да се примењују. На то је указао и Институт за национално здравље „Батут“који је предложио да се мере заштите почну да примењују.

Ми и овом приликом преносимо поруку озбиљних светских и наших епидемиолога да је вирус већ одавно са нама и да полако 7 талас ковида запљускује и наше просторе и да ће имати све више заражених који ће се мерити хиљадама, да ће болнице бити све више пуније, да ће бити више најтежих пацијената на рспираторима и да ће бити све више умрлих. Зато заштитите себе, ближње и све друге! ЧУВАЈТЕ СЕ! 

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here