Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Од почетка епидемије у Србији су регистрованa 2.014.653 случаја коронавируса, а тестирано 9.639.376 узорака. Од последица заразе преминуло је 16.060 особа, а проценат смртности је 0.8 одсто, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку регистрована су 336 случајева коронавируса, од тестирана 6.963 узорка. Од последица коронавируса преминуле су три особе. На болничком лечењу налази се 234 пацијента, од којих је девет на респираторима.

Епидемијска ситуација у Србији је непромењена у односу на јучерашња мерења, па и на протекле дане. Један пацијент је умро више него претходног дана, више је заражених иако је смањен број тестираних, за близу хиљаду испитаника.  Иако пада број пацијената у ковид болницама, проценат заражености је чак нешто већи него јучерашњи био је 4,24%, а данас је 4,82% и изнад је процента који се може сматрати толерантним.

Подсећмо и на упозорење озбиљних епидемиолога да се треб чувати ситуација у којима се лако преноси опасан вирус и да треба примењивати мере заштите, иако нису обавезне, јер је то једини начин да се заразите од вируса чије су за неке последице кобне –смрт.

У Врању хоспитализовано шест пацијената

Према подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, на ковид 19 тестиране су 153 особе са територије Пчињског округа. Анализе су показале да је 13 лица заражено коронавирусом. Од тог броја осам је из Врања, по два из Прешева и Сурдулице и један из Бујановца.

У ковид амбуланти у Врању током јучерашњег дана обављена су 53 прегледа, од тога 31 први.

У ковид болници Здравственог центра Врање хоспитализовано је шест пацијената, четири са упалом плућа, а два су на кисеонику.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here