Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Епидемијска ситуација се погоршава. Према последњим мерењима на значајно смањеном узорку евидентирано је још 587 оболелих људи.  Да је узорак био већи, био би још већи број новооболелих, а о тежини ситуације најбоље сведочи проценат заражености који постаје забрињавајући.

Проценат заражености достигао је цифру скоро 10% и то је знак за укључивање црвеног аларма. Међутим, људи не хају за то и нико не носи маске, нити примењује друге озбиљне мере заштите.

Озбиљни епидемиолози указују на отежану ситуацију и да постоји опасност да се број заражених почне да неконтролисано шири. Сматрају да треба избегавати ситуације присиствовања догађаја на коме је већи број људи и ако се већ присуствује да тада треба носити маске и примењивати и друге мере заштите. На тај начин ће се несумњиво допринети заустављању ширења вируса. Тим пре. јер су се у оближњим земљама појавили нови сојеви и мутације вируса, који ће по проценама званичника тих земаља прерасти у нови епидемиолошки талас , који ће ускоро уследити и  за који се морамо приптремати.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here