Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

У Србији је у последња 24 сата регистровано је знатно више заражених – 1.876 људи, од 10.030 тестираних. Од последица ковида 19 преминуле су још 2 особе, на болничком лечењу је више него претходних дана – 169 пацијената, од којих је 8 на респираторима.

Број новозаражених је двоструко већи него претходног дана, али на срећу и са више тестираних и уз незнатно смањен проценат заражености који је износио 18.70%, што је и даље неупоредиво више него што с може толерисати, а то је до 1%.

Догађаја на којима је масовно окупљају људи, најчешће и лепим поводима, је доста, а то су прилике за лако преношење вируса од кога се и даље умире и имају тешке последице. Зато и овом приликом на подсећање озбиљних епидемиолога да су мере заштите више него нужне, јер ће заражених бити још више, а нови обимнији талас вируса почео је да стиће. Чувајте се уз подсећање на бројеве који треба да вас на то још више подстакну.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 2.043.051 особе, а забележена су 16.152 смртна случаја, показују подаци са сајта covid19.rs.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here