Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Истина је да је број првих прегледа минимално опао и да је изједначен број пријема и отпуста, али Инфективна клиника у Београду је и даље пуна и пацијенти у тој установи се боре за живот, рекла је за РТС заменица директора те болнице Ивана Милошевић.

Ивана Милошевић је, гостујући у Дневнику РТС-а, замолила грађане да наставе да поштују мере и све што се саветује за сузбијање епидемије.

Како је навела, осам болесника на Инфективној клиници је на респиратору. Додаје да то није пун капацитет интензивне неге, али да се никад не зна када ће она некоме требати.

Говорећи о попуштању мера, рекла је да лекари на клиници страхују.

“Једна ствар је да се мере попусте, а ово што ми гледамо друга. Не осећам се пријатно кад знам да ће се мере попустити јер иде лепо време, а људи су жељни провода. Свако непоштовање мера ми највише осетимо”, указала је Ивана Милошевић.

Подсећа да клиника већ друго пролеће ради у истом режиму и поручује да од нас самих зависи какво ће бити лето и пролеће, а научили смо да топло време не доноси олакшање.

“Главна разлика је то што имамо вакцину”, истакла је и поручила да док већина становника не буде вакцинисана, нећемо бити ни близу нормалног живота.

Каже и да одлука о вакцини није само питање мера, већ је то избор између живота и смрти.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here