Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Нови снажан земљотрес јачине 6,3 степена погодио је данас Хрватску, а епицентар му је био 47 километара од Загреба, око Петриње.

Земљотрес се осетио на приморју – у Ријеци, Вуковару, Сплиту, а осетио се и у целом региону, у Србији, БиХ. Како јавља ЕМСЦ, након тог потреса осетио се још један мањи, преноси портал Индекс.

Као да је Хирошима, нестало ми је пола града, рекао је градоначелник Петриње Даринко Думбовић, који је потврдио да је у земљотресу погинула девојчица од 12 година.

„Налазим се тренутно пред мртвом цурицом која је погинула, чекамо помоћ. Извукли смо мало дете од четири године, град је разрушен, не може се у њему више живети“, рекао је Думбовић у разговору за ХРТ, преносе хрватски медији.

Додао је да им је потребна помоћ и да су им потребне хитне службе.

„Катастрофа, мајке плачу за децом, не знам шта ми је у једном вртићу, шта у другом. Супруга ме зове, пало јој је на главу нешто. Треба нам помоћ, потребне су нам хитне службе“, рекао је он.

Било је страшно, посебно овај последњи удар. Сада се непрекидно чују сирене, свуда су ватрогасци, кола хитне помоћи, има доста повређених. Не знам шта је са Србима у околним селима, везе су у прекиду, ми смо добро, хвала Богу. Прошли смо без повреда, синоћ смо отишли из парохијског дома, пошто није био сигуран за даљи боравак –  каже свештеник из Петриње Саша Умићевић.

Потрес у Петрињи се догодио нешто иза 12.15 сати и био јачине 6,3 степена по Рихтеру. У Петрињи је нестала струја.

Епицентар је био 47 километара југоисточно од Загреба, односно 3 километра од Петриње. Осетио се и у Србији, али и у Словенији, БиХ, Аустрији, Италији, Мађарској. У многим зградама више не може више да се живи.

Данашњи земљотрес уследио је само дан после потреса снаге 5,2 степена, који је такође имао епицентар у околини Петриње.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here