Mesto za reklamu

10.11.2021.

Специјални изасланик америчког председника Габријел Ескобар је у разговору са црногорским председником Милом Ђукановићем изразио забринутост САД због укорењене корупције у Црној Гори, саопштено је данас из америчке Амбасаде у Подгорици.

У саопштењу се наводи да је Ескобар подстакао Црну Гору да настави да игра конструктивну улогу у решавању регионалних изазова.

“На састанку са председником Црне Горе, током прве посете Црној Гори као специјалног изасланика за Западни Балкан, Габријел Ескобар је нагласио забринутост Сједињених Америчких Држава због укорењене корупције у земљи и подстакао Црну Гору да настави да игра конструктивну улогу у решавању регионалних изазова”, саопштила је Амбасада САД на Твитеру.

Ескобар је после посете БиХ допутовао у Подгорицу, где је разговарао са председником Милом Ђукановићем.

Из Ђукановићевог кабинета раније је саопштено да неће бити изјава за медије, већ само саопштење.

Ескобар би сутра требало да се састане са председницима Скупштине и владе, Алексом Бечићем и Здравком Кривокапићем.

У петак је планиран сусрет Ескобара са представницима невладиног сектора.

Ескобар ће се прекосутра састати и са представницима НВО сектора у Црној Гори.

Директорка Мреже за афирмацију невладиног сектора Вања Ћаловић Марковић, је уочи доласка Ескобара рекла да ће му указати на значај међународне сарадње у решавању најважнијих афера корупције и организованог криминала.

*****

Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић данас је изјавио да је амерички званичник Габријел Ескобар затражио од председника Мила Ђукановића да се повуче и поднесе оставку, и да подржи мањинску владу УРА-е и мањина, на чијем челу ће бити Дритан Абазовић.

Према речима Медојевића, у супротном, Ђукановић ће бити суочен са оптужбама за шверц кокаина и цигарета.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here