Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Европска унија би могла бити суочена са новом изборном кризом и то у мајушној држави Западног Балкана – која тренутно чека на чланство у ЕУ – Црној Гори која у недељу, 30. августа излази на изборе, пише „Еуроњуз“ наводећи бројне изборне малверзације у тој земљи и могућност изборне преваре.

Мила Ђукановића описују као човека који влада деценијама и који је после толико година на позицији моћи изгубио сваки додир са народом.

Истраживања бирачког списка показују присуство 50.000 фантомских гласача у земљи са нешто више од 600 000 становника. Половина регистрованих бирача наведени су без адресе. А сада се појављују нови докази да су грађани из других балканских земаља на превару добили гласачке карте, пише „Еуроњуз“, реномирани интернационални медиј са седиштем у Паризу, истовремено упозоравајући да Запад не сме да седи скрштених руку ако не жели нови случај сличан белоруском, јер би се у том случају, како се додаје у тексту, скандали акумулирали до потпуне пропасти Црне Горе.

„Прибегавање очајним мерама је разумљиво, с обзиром на све већи ниво опозиције у земљи. Председник Ђукановић суочио се са огромним протестима који не јењавају ни после дужег времена. У јануару 2019. протекле су вишемесечне демонстрације након што се појавио видео снимак црногорског тајкуна који предаје новац лидерској странци за куповину избора 2016. године. Ове године, због усвајања контроверзног верског закона, окупио се највећи број демонстраната у историји те земље“, пише „Еуроњуз“.

Подсећају на скандале који прате Ђукановића и наводе да је у 2015. години проглашен је за човека године у организованим криминалу и корупцији.

Наводе да је користио полуге државе да би учврстио свој положај, да опозицију минимално толерише, да је полиција вршила насиље на мирним протестима, па је чак хапсио и свештенике.

Истичу да ће репресија бити неизбежна уколико се Ђукановићу дају само слабе критике.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here