Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Посредници Европског парламента у међустраначком дијалогу у Србији Тања Фајон и Владимир Билчик упозорили су на неповрење, које према њиховој оцени, постоји код дела јавности у Србији када је реч о непристрасносности у раду Регулаторног тела за елекронске медије (РЕМ).

У заједничком саопштењу Билчик и Фајон указују на важност постојања поверења у РЕМ код јавности и међу политичким партијама у Србији.

Додаје се и да је током прве фазе међустраначког дијалога рад РЕМ-а било “важно питање” са “чак четири мере” договорене за унапређење тог рада.

“Забрињавајућа је недавна оставка господина Слободана Цвејића из Савета РЕМ-а. Судећи по реакцијама код дела јавности, још увек нема поверења у непристрасност рада РЕМ-а, што је било и остало једно од опредељења међупартијског дијалога”, наводи се у саопштењу.

Фајон и Билчик позивају Савет и председника РЕМ-а да учине све што је у њиховој моћи како би подстакли “поверење у независност и професионалност ове институције” и да се “уздрже од доприноса говору о поделама на медијском окружењу”.

“Грађани Србије заслужују бесплатне, објективне, потпуне и правовремене информације о најважнијим питањима у својој земљи и улогу РЕМ-а бисмо још једном истакли у овом погледу”, наводи се у саопштењу.

Тања Фајон и Владимир Билчик закључују да је ЕП спреман да што пре настави са омогућавањем дијалога у Србији о Регулаторном телу за електронске медије, уз оцену да још увек има простора за побољшање, посебно с обзиром на брзо приближавање националних избора 2022. године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here