Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Портпарол ЕУ Петер Стано потврдио је да ће се главни преговарачи Београда и Приштине Петар Петковић и Бесник Бислими састати у среду, 29. септембра, у Бриселу.

Претходно је Стано нагласио да ће ”први позитиван корак” у решавању тренутне ситуације на КиМ бити долазак главних преговарача у Брисел.

”Они ће искористили платформу дијалога да размотре пут напред што значи деескалацију ситуације, јер оно што се тренутно дешава није добро ни за народ на Косову, у Србији, али и у региону”, поручио је Стано.

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ у јучерашњем саопштењу најавио је састанак главних преговарача уз очекивање да је од кључне важности да они дођу ”са мандатом да разговарају о даљем путу и пронађу одржива решења која су у интересу грађана”.

Петер Стано је данас оценио да ”дијалог Београда и Приштине није пропао” као и да ЕУ верује да ће на крају ”бити могуће да се обе стране договоре како „ о решењу за тренутну кризу на Косову и Метохији, тако и о свеобухватном решењу за нормализацију односа“, пренео је Танјуг.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here