Mesto za reklamu

14.07.2020.

Европска унија ће уклонити Србију и Црну Гору са листе безбедних земаља из којих ће бити дозвољена путовања која нису кључна, изјавили су дана су Бриселу неименовани званичници ЕУ.

Информација још није званично потврђена, а наводи се да су званичници тражили уклањање Србије и Црне Горе са листе због ширења епидемије корона вируса, преноси Танјуг.

Уклањање Србије и Црне Горе са списка предложила је синоћ касно Немачка, која председава ЕУ, а предлог је подржало неколико земаља, укључујући Француску, Шпанију и Холандију, рекли су званичници за Ројтерс. Одлука би требало данас да буде званично потврђена, на састанку дипломата ЕУ касније у току дана.

Како се наводи, тренутни списак је само предлог и његових одредби не морају да се придржавају све земље ЕУ.

Званичници тврде да би Србију и Црну Гору требало уклонити са листе због ширења заразе.

Уврштавање САД на листу безбедних земаља није се чак ни разматрало, с обзиром на нагли пораст броја случајева заражености вирусом корона, преноси Ројтерс.

Након уклањања Србији и Црне Горе, на списку ће остати 13 земаља, и то Алжир, Аустралија, Канада, Кина, Грузија, Јапан, Мароко, Нови Зеланд, Руанда, Јужна Кореја, Тајланд, Тунис и Уругвај.

Када се ради о Кини, која се налази на листи, путовања за кинеске држављане зависиће од тога да ли ће Пекинг дозволити држављанима земаља ЕУ да путују у ту земљу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here