Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Амбасадори земаља чланица усагласили су текст шестог пакета санкција против Руске Федерације, који би на снагу требало да ступи сутра, након објављивања у Службеном гласнику ЕУ, сазнаје Танјуг у Бриселу.

У дипломатским изворима у Бриселу наводе да је из текста шестог пакета санкција изостављен поглавар Руске православне цркве патријарх Кирил, на чему је инсистирала Мађарска.

Шести пакет санкција ЕУ против Руске Федерације обухвата делимични ембарго на извоз руске нафте у ЕУ, искључивање највеће руске банке, Сбербанке из сwифт система транскација, забрану емитовања три државана руска медија у ЕУ и проширену листу санкционисаних особа на којиј је требало да се нађе и патријарх Кирил.

И САД усвојиле нови сет санкција против Русије

САД су усвојиле нови сет санкција против Русије, који укључује 17 особа, саопштило је данас Министарство финансија САД на свом сајту.

Међу особама на које се односе санкције је и Сергеј Ролдугин, близак сарадник руског председника Владимира Путина, пренео је Ројтерс.

Стејт департмент је усвојио санкције за петоро руских олигарха и припадника елите, укључујући Марију Захарову, портпаролку руског Министарства спољних послова, Алексеја Мордашова, једног од најбогатијих руских милијардера и чланове породица и ентитета повезаних са олигарсима и припадницима елите, пренео је BBC.

Најновије санкције су, такође, усмерене на 16 субјеката, седам пловила и три авиона, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here