Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић и министар одбране у Влади Србије Александар Вулин присуствовали су данас Војној паради у Москви, на којој је учествовао и ешалон Гарде Војске Србије.

Црвеним тргом је марширало 15.000 војника, међу којима су и парадне јединице из Србије, Јерменије, Белорусије, Узбекистана, Индије…

На паради је био и рекордан број војне технике — 234 јединице, 80 авиона и хеликоптера.

Вучић је са трибина, одакле је са председником Руске Федерације Владимиром Путином и са  13 шефова држава и другим високим званичницима пратио параду, испратио и дефиле српских гардиста на Црвеном тргу поводом обележавања 75-годишњице победе над фашизмом у Другом светском рату.

На челу ешелона  Гарде војске Србије био је командант гардијског батаљона потпуковник Драган Јаковљевић.

Уочи почетка параде председник Русије Владимир Путин је поздравио српског председника Александра Вучића и српског члана Предедништва БиХ Милорада Додика на Црвеном тргу.

Због пандемије вируса корона, парада је померена са 9. маја на 24. јун. Датум није случајно изабран — управо на данашњи дан одржана је прва Парада победе 1945.

Министар одбране присуствовао је Паради победе на позив министра одбране Руске Федерације генерала армије Сергеја Шојгуа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here