Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

Српска странка Заветници данас је донела одлуку да на предстојеће парламентарне изборе заказане за 3. априла излази самостално, а кандидат за председника Србије биће председница странке Милица Ђурђевић Стаменковски.

 

Милића Ђурђевић  је на Скупштини странке истакла да су Заветници, према истраживањима, трећа најјача политичка снага у Србији. Одлука је донета на страначкој скупштини у Комбак дворани, којој су присуствовали чланови Председништва, Управног и Извршног одбора, као и председници локалних одбора, као и 1.126 од 1.200 позваних делегата, преноси Танјуг.

Милица Ђурђевић Стаменковски нагласила је да су Заветници спремни за кампању, да нису одустали од својих програмских начела за 10 година, да ће се борити за питања породице, привреде и за КиМ.

Она је упозорила да са друге стране противници већ кренули у кампању против њих.

„Сваки напад нека вас не плаши, већ нека вам буде доказ да сваког дана имамо све већу подршку и да ће председнички кандидат Заветника ући у други круг и постати председник сваког грађана Србије“, поручила је Ђурђевић Стаменковски члановима и симпатизерима странке.

„Нашим уверењима не желимо да тргујемо и немамо намеру да будемо Шапић ових избора“, рекла је она и додала да су то желели сада био најбољи тренутак за то.

Навела је и да немају намеру да скапају коалицију са СНС-ом јер се не слажу са њиховом потилитиком.

Заветници излазе на изборе у намери да буду стожер који ће формирати владу и нудити своје програмске циљеве и услове.

Нагласила је да ће за парламент у којој ће бити Заветници, Косово увек бити део Србије, да њихови посланици неће усвајати антипородичне законе, неће дозволити да се Уставом багателише, да се Устав обесмишљава.

Поручила је онима који су мислили да Заветници могу да се купе, да све оно што су радили и стварали за шта су се борили 10 година нема цену.

Заветницима су подршку дали и на скупу говорили професор геополитике, публициста, научни истраживач Душан Пророковић, примаријус кардиохирург Младен Кочица, привредник и иноватор у области војне индустрије Миле Драгић и геополитички аналитичар и некадашњи саветник Милорада Додика Срдан Перишић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here