Mesto za reklamu

01.07.2020.

У 20 часова завршено је поновљено гласање на 234 бирачка места широм Србије. Следи бројање гласова. СНС прогласио победу и на поновљеном гласању.

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић изјавио је да је та странка убедљиво победила на поновљеном гласању. Навео је да је СНС, на основу обрађених 221 од 234 бирачких места, освојио 60,2 одсто гласова.  Рекао је и да је излазност била мања него 21. јуна. Тренутно је укупна излазност на граници од 50 одсто и биће позната након што се обраде сва бирачка места, навео је Глишић.

Још се пребројавају гласови на 13 бирачких места, од којих је пет у Шапцу.

“Оно што је најважније и на шта смо поносни је да је СНС на узорку од 221 места освојио 60,2 одсто, СПС 11 процената, а листа Моамера Зукорлића 4,7 одсто, до овог тренутка су стигли резултати из Санџака. Када буде пристигло и ових 13 места из Централне Србије, резултат ће бити другачији. На поновљеним изборима је било више биралишта у Санџаку”, навео је Глишић.

“ПОКС испод три одсто, али има још 13 бирачких места”

Глишић је навео и да је ПОКС освојио нешто више него 21. јуна, а листа Александра Шапића нешто мање.

Право да гласа је имало 203.012 бирача. Поново се гласало на појединим бирачким местима у београдским општинама Врачар, Земун, Нови Београд, Обреновац, Раковица, Чукарица.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here