Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Нешто после поноћи, у центру Лепосавића, у пожару је изгорело путничко возило потпредседника Српске листе и начелника Косовскомитровачког управног округа Славка Симића. Експлозија је пробудила станаре зграде испред које је возило било паркирано. Полиција и ватрогасци су изашли на лице места и локализовали  пожар. Српска листа најоштрије осуђује овај кукавички чин, а надлежне органе позива да најхитније пронађу и лише слободе организаторе и извршиоце овог злодела.

До инцидента је дошло у улици Милана Радуловића Крцуна у Лепосавићу, недалеко од зграде у којој Симић живи. Повређених није било.

Како за  програм ТВ Мост потврђује портпарол косовске полиције за север Косова Бранислав Радовић, пожар се догодио 25 минута иза поноћи . Реч је о путничком возилу марке “Пежо”, црне боје косовскомитровачких регистарских ознака, чији је власник Србин са иницијалима С.С. (1984).

“Возило је било паркирано у недовршеној гаражи испред зграде у којој власник аутомобиле станује. На лице места изашла је ватрогасна јединица и патрола полицијске станице Лепосавић. Ватрогасци су локализовали пожар на возилу, али је оно, упркос томе потпуно изгорело. Вредност возила је око 6.000 евра. Увиђај је започет у 02,15х од стране регионалне истражне јединице, форензике и противпожарних инспектора. Увиђај је завршен око 02,40х, контактиран је дежурни тужилац, који је оквалификовао дело како је горе наведено, односно као подметање пожара. Случај је отворен у ПС Лепосавић и истрага је у току”, рекао је Радовић за ТВ Мост.

Српска листа: Паљење Симићевог аутомобила је напад на све слободне Србе на КиМ

Брутални и мучки напад на члана председништва Српске листе Славка Симића, паљењем његовог породичног аутомобила, је напад на све слободне Србе на Косову и Метохији који се боре за опстанак српског народа, наводи се у саопштењу Српске листе.

“Ово злодело је најбољи пример страшних притисака којима су изложени представници српског народа који стоје у одбрани интереса нашег народа и наше државе Србије на Косову и Метохији.

Напади на истакнуте представнике српског народа који се храбро боре свакога дана су изгледа цена коју су нам скројили у Приштини непријатељи и њихови полтрони”, стоји у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here