Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Председница Владе Републике Србије Анa Брнабић сусрела се данас са једним од најуспешнијих боливудских продуцената Саидом Надиадвалом, који је и главни продуцент новог боливудског филма „Baaghi 3“ који се тренутно снима у Србији.

Продуцентска кућа „Clockwork Films“ из Србије налази се у фази припрема индијског акционог филма „Baaghi 3“, који представља трећи део велике франшизе боливудскe продукцијe „Nadiadwala Entertainment“ из Бомбаја.

Реч је о високобуџетном филму у режији реномираног редитеља Ahmedа Khanа, са тренутно највећом индијском акционом звездом Tigerом Shroffom. Снимање филма реализује се током новембра и децембра на локацијама у Београду, Панчеву, Пожаревцу и Ковину.

Након састанка са премијерком, један од најуспешнијих боливудских продуцената и председник Асоцијације продуцената из Индије, истакао је да је одушевљен гостопримством наших људи од момента када је слетео на аеродром у Београду.

Надиадвал је, наглашавајући да је Србија прелепа, посебно исказао захвалност председници Владе што је директно укључена у филмску индустрију.

Гледаност мојих филмова мери се у милионима и за овај пројекат који снимамо у вашој земљи очекујемо исто. Када наша продукција снима у одређеној земљи туризам порасте десет пута, закључо је гост из Бомбаја.

Брнабић је навела да Србија и Индија имају сјајне односе, и изразила задовољство што још једна велика инвестиција долази у Србију.

Већ имамо доста фирми из Индије које успешно послују у Србији, а овакви пројекти Србију стављају на светску мапу, подвукла је она и нагласила да се тренутно ради и на увођењу директног лета Београд–Њу Делхи.

Реализација филма „Baaghi 3“ подржана је од стране Владе Србије и Кабинета председнице Владе, али и кроз подршку Министарства одбране и Војске Србије.

Овим пројектом, Србија и Индија учвршћују међусобне односе на пољу културе, уметности и економије, а у складу са Споразумом двеју влада о сарадњи у областима културе, уметности спорта, младих и медија из 2018. године.

Кроз реализацију оваквих пројеката у нашој земљи омогућава се промоција Србије као туристичке дестинације широм Индије и Азије.

Србија је постала једна од омиљених дестинација страних продукција захваљујући изузетно ефикасаном и успешном програму филмских подстицаја које пружа Влада.

Буџет за подстицаје постоји од 2016. године, а овај програм се односи на игране филмове, ТВ серије, документарне и анимиране филмове, наменске филмове, рекламе и визуелне ефекте.

У њему могу учествовати и домаће и стране продукције којима се враћа 25 одсто уложених средстава у нашој земљи. За филмове чији је буџет пет милиона евра, подстицаји износе 30 одсто од укупног износа буџета.

Четврта година спровођења програма подстицаја за снимање у Србији забележила је рекордан број снимања у нашој земљи. За то време програмом је подржано више од 140 пројеката, а зарада индустрије износи у просеку преко 67 милиона евра.

За сваки уложени евро кроз подстицаје у буџет државе врати се 2,4 евра, а у економију Србије улије 7,5 евра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here