Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Известиоци Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ) позвали су власти у Србији да без одлагања уклоне мурал Ратка Младића у Београду. Замерено властима  и изражено запрепашћење што нису дозволили организацији Иницијатива младих за људска права да 9. новембра одрже демонстрације због

Пјеро Фасино (Италија) и Ијан Лидел-Гренџер (Уједињено Краљевство), Известиоци Парламентарне скупштине Савета Европе за мониторинг Србије, позвали су власти у Србији да предузму недвосмислене мере против величања осуђених ратних злочинаца и да уклоне, без одлагања, мурал у Београду који велича Ратка Младића, осуђеног за ратне злочине и злочине против човечности“, наводи се у саопштењу ПССЕ.

„Запрепашћени смо неуспехом власти, упркос одлуци комуналне полиције, да уклоне овај нелегално постављен мурал и због тога што Иницијативи младих за људска права није дозвољено да одрже 9. новембра демонстрације због мурала из, како је саопштио МУП, безбедносних разлога“, навели су Фасино и Лидел-Гренџер.

Оценили су да такви поступци подривају регионалну сарадњу и ометају процес европских интеграција којем Србија тежи.

„Демократско друштво не може да негира ратне злочине и негује културу мржње и некажњивости. Стога позивамо власти у Србији да снажним деловањем покажу спремност да се одлучно боре против величања ратних злочинаца и да без даљег одлагања обришу мурале који их величају“, пише у саопштењу, пренео је Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here