Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Новак Ђоковић неће играти на Мастерс турниру у Индијан Велсу, званично је саопштено из Сједињених Америчких Држава. Из истих разлога неће играти ни у Мајамију.

Иако се нашао у жребу, други тенисер света, због тога што није вакцинисан, неће играти у „калифорнијској пустињи“.

Најбољи тенисер света најавио је да највероватније неће наступати у Индијан Велсу, али је појављивањем у жребу дао наду да би могао да се такмичи.

Два дана трајало је ишчекивање и данас, у среду у касним вечерњим сатима по средњееврпском времену, саопштено је да неће учествовати.

Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) имао је коначну реч и, на крају очекивано, није му дозвољен улазак у Сједињене Америчке Државе. Самим тим Ђоковић неће учествовати ни на турниру у Мајамију.

„Иако сам аутоматски био пријављен за Индијан Велс и Мајами, знао сам да су мале шансе да ће ми пут бити дозвољен. ЦДЦ (Центар за контролу и превенцију болести у САД) је потврдио да се правила неће мењати, тако да нећу моћи да играм у САД. Срећно свима који ће играти на овим сјајним турнирима“, навео је Ђоковић.

Новак је на та два турнира могао да се врати на прво место АТП ранг листе, али, како ствари стоје, Данил Медведев ће после америчке турнеје увећати предност.

Новака ће у жребу заменити бугарски тенисер Григор Димитров, који ће преузети његово место другог носиоца, док ће празно место испунити тренутно непознати срећни губитник.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here