Mesto za reklamu

26.01.2020.

У Београду су данас одржане две литије, у Земуну и Новом Београду, које су се спојиле у једну, испред Храма Светог Сименуна Мироточивог, а ту је одржан и молебан, који је предводио Патријарх Српски г. Иринеј, све у знак подршке одбрани српских светиња у Црној Гори.

Свештенство и народ почели су да се окупљају након литургија у својим храмовима. Прва молитвена литија формирана је испред Манастира Светог aрхангела Гаврила у Земунском парку., а кретала се земунским и новобеоградским улицама, све до Храма Светог Симеуна Мироточивог. Ту су се придружили литији коју су формирали новобеограђани, па су сви учествовали у молебану, који је предводио Његова Светост Патријарх СПЦ г. Иринеј.

Учесници две Литије у Новом Београду и Земуну носили су транспаренте на којима је писало: “Светиње не дамо” и “Црна Гора мила, увек с нама била”, док је већина њих, као и досада, од куће понела икону.

Из Земуна је литија кренула од манастира Светог архангела Гаврила у Земунском парку, док је окупљање верника у Новом Београду почело код цркве Светог Димитрија.

Учесницима литија испред  цркве Светог Симеона Мироточивог у Новом Београду, после молебана, беседио је Патријарх Српски г. Иринеј.

Подсећамо, већ недељама се широм Црне Горе, Србије, али и других држава у којима живи српски народ одржавају литије и мирни протести верника против Закона о слободи вероисповести којим се угрожава имовина Српске православне цркве и оповргавају основна људска права Срба у Црној Гори.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here