Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Берислав Векић потврдио је данас да путници који стижу у Србију на граничним прелазима добијају здравствена упутства о томе који симптоми указују на COVID-19, како треба да се понашају и на које бројеве телефона могу да се јаве уколико осете неке промене.

Векић је објаснио да се здравствене брошуре деле на граничним прелазима, јер је епидемиолошка ситуација у земљама у окружењу у овом моменту неповољнија него у Србији. Он је објаснио да упутства садрже све податке који су неопходни за грађане који се враћају у земљу – који су симптоми на основу којих треба да се јаве у ковид амбуланту, на које бројеве телефона могу да се информишу и да ураде тестирања.

Епидемиолошка ситуација у Србији је стабилна, али не сме бити опуштања, нагласио је Векић и упозорио на то да свака непажња може на дневном нивоу да подигне ниво новооболелих.

Државни секретар је апеловао на грађане да поштују препоручене мере – ношење маски, дистанцу и хигијену руку и простора.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here