Mesto za reklamu

04.03.2019.

Председник  Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да постоји начелни договор те странке, Демократске странке и Социјалдемократске странке Бориса Тадића о уједињењу у Демократску странку, али док се то не деси, јер је технички потребно неко време, то ће бити унија три ентитета, која ће суштински функцонисати као једна организација.

“То је идеја, али због неких техничких разлога не може да одмах постане једна странка, али у суштини ми ћемо и споља и изнутра деловати као једна организација”, рекао је Зеленовић за агенцију Бета, додајући да ће то бити и на одлучивању на органима све три станке.

Према његовим речима, постоје неки захтеви формални, правни, институционални који морају да се задовоље кад нека организација мења свој облик, али је “суштински важно да ће ове три организације деловати као једна”.

Он је рекао да се са тим процесом већ кренуло, као што је, напомиње, то навео и председник ДС Зоран Лутовац.

“То је то, дакле, кренули смо ка уједињавању Демократске странке, важно је за нашу државу и друштво да има важну и добро организовану грађанску опцију, да се она зове Демократска странка, оно што је та странка одувек била и треба да буде, радићемо заједно на томе”, рекао је Зеленовић.

Зеленовић је на питање да ли се разговарало о функцијама, рекао да им је најважније да се успостави нормалност у политичком институционалном животу земље а да то “не може да се деси без једне велике странке левог центра а то је Демократска странка”.

“Нисмо дотле дошли а и мислим да нам то није ни била тема, ми шаљемо идеју уједињења ДС, која ће, верујем, бити одлично организована како треба да буде организована и држава”, рекао је Зеленовић, на питање о будућим фукцијама.

На питање да ли ће се овакав договор понудити и једном од оснивача Заједно за Србију и некадашњем председнику Демократске странке Драгану Ђиласу, Зеленовић је рекао да су “отворени” за све, као и да ће се “наравно, постављати нека правила како се то даље дешава”.

„Српска стварност“ / Факти /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here