1. 10. 2020.

Градонацелник Шапца и носилац листе “Шабац је наш” Небојша Зеленовић затражио је да локални избори буду опет поновљени и то на свих 100 бирачких места у граду, објавио је Н1, позивајући се на саопштење Зеленовићевог Кабинета.

Он је тај захтев изнео након што је Управни суд у Новом Саду донео одлуку да се избори не понављају на једном бирачком месту, где је постојао један изборни листић више од броја уписаних бирача.

Зеленовић сматра да цео претходни круг гласања треба поништити у потпуности и одржати нове изборе, јер досадашњи нису били “законити”, а најављује да ће “читава процедура имати исход пред међународним институцијама”.

Шапчани су до сада три пута излазили на биралишта, први пут као и сви грађани 21. јуна, потом 5. септембра на неким бирачким местима, а затим још једном 3. октобра.

На изборима 21. јуна победила је листа Српске напредне странке и освојила 37 од укупно 69 мандата у Скупштини града, док је Зеленовићева листа обезбедила 23 одборника у локалној скупштини.

Потом је уследило понављање 5. септембра, па 3. октобра.

Из СНС су тим поводом више пута рекли да разлика од 10.000 гласова у њихову корист у односу на укупан број бирача у шапцу не може бити “прескочена”, без обзира колико пута се понављају избори.

Изборни резултат сада оспорава тврдњом да је било притисака на гласаче.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here