Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Републике Косово, Хашим Тачи, донео је одлуку о именовању и објављивању датума ванредних избора за градоначелнике у општинама Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавиц́ и Звечан.

У складу са овом одлуком, ванредни избори за градоначелнике у овим општинама на Косову биће одржани 19. маја 2019. године.

Одлука председника Тачија изненада је дошла и у саму Централну изборну комисију – каже председница ЦИК-а Ваљдета Дака, а преноси Зери.

„Данас је председник Косова својом уредбом расписао изборе за градоначелнике четири општине на Северу и ови избори ц́е бити одржани 19. маја ове године. ЦИК је заказао овај састанак да би донео одлуке убрзо након што су ови избори расписани превремено. Знамо да су те одлуке донете без прослеђивања члановима ЦИК-а. Избори су данас расписани и не знамо како су расписани“, навела је Дака.

На састанку ЦИК-а, Дака је такође најавила датуме почетка и окончања предизборних процеса. Према њеним речима, активности политичких субјеката (за пријаву) биће започете 8. априла и завршиће се 19.априла, а предизборна кампања почиње 13. маја и завршава се 17.

„Рок за изборне активности почиње 13. маја и завршава се 17. маја. Рок за пријаву политичких субјеката почиње 8. априла и завршава се 19. априла. Пријављивање политичких субјеката и кандидата ће почети 9. априла и завршиће се 18. априла. Именовање општинских изборних комисија почиње 15. априла. Потврђивање бирачких спискова биће обављено 13. маја, док ц́е бирачка места бити објављена 9. маја.

Чланови ЦИК-а радиће са продуженим радним временом од 8:00 до 18:00.

„Српска стварност“ / Зери /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here