Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су, од последњег извештаја, тестирани узорци 7.168 особa, од којих је 258 позитивнo на коронавирус. У установама социјалне заштите заражене 354 особе

У нашој земљи је до данас регистрован укупно 26.451 потврђени случај коронавируса, при чему је број хоспитализованих особа у овом тренутку 3.554, док је на респираторима 146 пацијената.

У последња 24 часа преминуло је осам особа, тако да је укупан број смртних случајева 598.

Од почетка епидемије тестирано је укупно 693.656 особа, наводи се у саопштењу.

У установама социјалне заштите заражене 354 особе

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено присуство коронавируса код 264 корисника и 90 запослених.

Корисници и запослени у установама социјалне заштите код којих је потврђено присуство коронавируса доброг су здравственог стања, углавном без симптома или са слабим симптомима.

Ситуација у установама је под контролом, располажу са довољним количинама личне заштитне опреме и дезинфицијенаса и функционишу без неких већих проблема.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 660, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 263.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here