Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Укидање ванредног стања у Србији и леп време измамили су људе на улице. Корона вирус се примирио, али је ипак и даље са нама. Нужне су мере самозаштите и избегавање међусобних контаката како би пандемија била побеђена.

Од последица ковида 19 у Србији је досада умрло 209 особа. Проценат смртности је 2,10 одсто. На респиратору се налази 45 пацијената, а укупно је хоспитализовано 1.577.

Коронавирусом су укупно заражене 9.943, а излечене 2.453 особе. Стрчњаци оцењују да су ти резултати повољни, али упозоравају да опасност никако није прошла.

95 заражених особа је значајан број који указује на то да је вирус присутан. Тек када 28 дана не буде ни једног ново зараженог може се рећи да епидемије више нема, дотле је вирус присутан. И када буде редовно испод 20 заражених, то је већ негде 0,4 – 0,5 одсто, тада је само вирус спорадично присутан па се и тада ваља чувати. Док не буде новозаражених проћи ће још времена. Тек када се то догоди може се рећи да смо изашли из епидемије и да је велика опасност прошла. До тада потребно је бити веома обазрив и максимално се чувати.

За оне неодговорне, који крђе прописане норме и угрожавају безбедност других усвојене су санкције, казне које нису мале.

Најављено је и отварање граница и успостављање међународног авио саобраћаја. Зато подсећамо и на одлуку да особе које улазе у Србију морају имати негативан тест на ковид 19, стар најмање 72 сата. Када је реч о нашим држављанима који улазе у Србију, они ће, морати да иду у кућну изолацију 14 дана.

Све у свему враћање нормалном животу сви смо са радошћу дочекали. Учинимо све да заштитимо себе и ближње. Та мала жртва ипак има немерљиву вредност за целу нацију.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here