Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Најбоља наша атлетичарка Ивана Шпановић донела је Србији прво злато на Шампионату Балкана, које се овог викенда одржава у Истанбулу. Шпановићева је тријумфовала са најбољим резултатом сезоне 6,75 метара. Златну медаљу освојио и Армин Синанчевић у бацању кугле. Сребрна медаља у трци на 1500 метара припала је Николи Бурсаћу, а бронзана је била Милана Тирнанић у трци на 60 метара.  То је уједно и трећи најбољи резултат на светским ранг листама ове сезоне.

Данашња победа у Истанбулу је Ивани Шпановић 8. титула са Балканских шампионата.

“Први пут ове сезоне, а скоро после две године сам скакала из пуног залета, задатак који сам имала за данашње такмичење сам успешно одрадила, тако да смо и тренер и ја задовољни. Балканско првенство, као и митинг у Београду, који ме очекује у среду, увертира су за главни циљ зимске сезоне, а то је Европско првенство. У Београду очекујем још бољи резултат”, изјавила је Ивана после такмичења.

Армин Синанчевић, шампион балкана у бацању кугле

Још једну златну медаљу за Србију освојио је Армин Синанчевић у бацању кугле. Он је тријумфовао хитцем од 20.63 метара.

Сребна у медаљу освојио је Никола Бурсаћ у трци на 1.500 метара у времену 3:46,9. Док је бронзана медаља припала Милани Тирнанић у трци на 60 метара. Она је ову деоницу претрчала за 7,41 секунди.

Европско дворанско првентство у Торину на програму је од 4. до 7. марта, а најбоља српска атлетичарка бориће се за четврту узастопну титулу шампионке Европе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here