Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је данас, после разговора с представницима политичких странака на Косову, да је тај дијалог у интересу свих грађана и да је срећан што су они посвећени решавању тог питања.

Лајчак је на свом Твитеру уз пост додао и фотографије са састанака које је одржао с лидерима и представницима Српске листе, Демократског савеза Косова, Демократске партије Косова и Алијансе за будућност Косова.

“Разговарали смо о недавним изборима и тренутној ситуацији. Разговарали смо и о наредним корацима у дијалогу”, написао је Лајчак на Твитеру.

Лајчак, се састао са председником Српске листе, Гораном Ракићем и потпредседником Далибором Јевтићем.

“Званичници Српске листе су нагласили да је веома важно у што скоријем времену наставити са дијалогом и уједно искористили прилику да подсете специјалног изасланика на потписане споразуме који још увек нису спроведени од стране Приштине, а који су од суштинске важности за сигуран опстанак српског народа на овим просторима”, наводи се у објави Српске листе на Фејсбуку.

Раније данас он је објавио да је са в. д. председником привремених институција у приштини Вјосом Османи имао веома користан разговор, између осталог и о наредним корацима у дијалогу. Лајчак је изјавио да дијалог може бити завршен за неколико месеци и поручио, након састанка, “да Косово и Србија треба да одлуче колико брзо желе да иду напред”, када је дијалог у питању.

Лајчак је додао и да се састао са одлазећим премијером Авдулахом Хотијем, коме је захвалио на сарадњи, посвећености дијалогу и европској будућности Приштине.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here