1. 0 06. 2020.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић изјавио је да одлука Завода за унапређивање образовања и васпитања да из програма трећег разреда гимназије искључи избор из поезије Десанке Максимовић, а из четвртог чувену збирку “Тражим помиловање”, није коначна, а председница Ана Брнабић тврди да се то неће никада догодити.

Шарчевић је у изјави за агенцију Танјуг истакао да Министарство неће дозволити да се ни на који начин смањи учешће Десанке Маскимовић у оквиру програма наставе предмета Српски језик и књижевност.

Он је нагласио да је све још у процедури и радној верзији, и нагласио да се као министар залаже за то да се учешће Десанке Максимовић и других великих песника у школском програму повећа.

Министар је предочио да је своју одлуку пренео и Заводу и Националном просветном савету, објаснивши да је процедура да предлог Завода иде поменутом савету на даљу процену.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се Десанка Максимовић никада неће избацивати из образовног система Србије.

“Никада се Десанка Максимовић неће избацивати из образовног система Србије. Никада. Тачка”, објавила је премијерка на свом налогу на Твитеру.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here