Mesto za reklamu

01.03.2022.

СДА Санџака предала листу за парламентарне изборе

 

Странка демократске акције Санџака предала је Републичкој изборној комисији изборну листу за парламентарне изборе са око 7.000 потписа грађана. Листу “СДА Санџака – др. Сулејман Угљанин” предао је председник странке и носилац листе Сулејман Угљанин.

Слоган кампање СДА Санџака је “Слобода–демократија–аутономија”.

Сулејман Угљанин је након предаје листе рекао да СДА има јасан циљ и програм од пет тачака, а да је на првом месту реформа политичког система.

То, како је навео, значи суштинску децентрализацију по стандардима ЕУ у економском и политичком смислу и да Санџак буде једна од изборних јединица.

Додао је да се СДА залаже и за регионалну сарадњу у којој је кључна тачка сарадња са Босном и Херцеговином.

Једна од тачака односи се и на конкурентну привреду и регионализацију Србије са економским развојем Санџака и регионалном самоуправом и већим надлежностима за локалне самоуправе.

“Залажемо се убрзан економски развој Санџака као специјалне територијалне јединице унутар Србије”, рекао је Угљанин.

Додао је да је у програму СДА и борба против сиромаштва, корупције и организованог криминала.

Изборну листу странке националне мањине у Србији потребно је да потписима подржи 5.000 грађана.

Тепић: За промену из корена неопходно да победимо и на београдским и парламентарним изборима

 

Мариника Тепић, испред коалиције “Уједињени за победу Србије” рекла је на Новом Београду да је комплетна победа једино могућа само уз најбољи резултат на оба нивоа, јер би само тада резултат био одличан.”

“Победа наше коалиције само у Београду би била делимична. Уколико би напредњаци имали посланичку већину и своју владу, опструисали би нову власт у Београду како би доказала да је нова градска власт неспособна. Комплетна победа је једино могућа само уз најбољи резултат на оба нивоа, уз победе обе петице, јер би само тада резулат био одличан,” изјавила је данас Мариника Тепић, носилац листе “Мариника Тепић – Уједињени за победу Србије” на штандовима које је коалиција организовала на Новом Београду.

Велики број окупљених грађана позвала је да у што већем броју својим потписом подрже и председничку кандидатуру Здравка Поноша.

НАДА: Србија ће бити поносна земља

Српска коалиција НАДА сматра да је једино одржива позиција за Србија да буде војно неутрална и исток на западу и запад на истоку.

“Србија зна шта је њено писмо и где су њене границе и зна да брани те границе. Србија је свесна своје самобитности, земље која је исток на западу и запад на истоку.

Када је будемо водили, то ће бити Србија која ће без комплекса више, али нарочито без комплекса ниже вредности, самоуверено и амбициозно разумети своју улогу у свету” – изјавио је кандидат за председника Србије испред Српске коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here