Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Позив грађанима да се обрате МУП-у уколико им стижу позиви за гласање за непознате особе

Министарство државне управе и локалне самоуправе позвало је све грађане да се обрате Министарству унутрашњих послова – уколико на њихову адресу стижу позиви за гласање за непознате особе.

Грађани, власници непокретности могу од Министарства унутрашњих послова затражити проверу, односно, податке о особама пријављеним на њиховој адреси, јер се пријава пребивалишта може извршити пре свега уз њихову сагласност, а такође могу покренути и поступак за њихову одјаву.

Министарство у саопштењу истиче да је Законом о јединственом бирачком списку прописано, између осталог, да се у Јединствени бирачки списак уписују лица која имају бирачко право, а према месту њиховог пребивалишта.

Евиденцију о пребивалишту грађана, у складу са законом, води надлежни орган, односно, Министарство унутрашњих послова, док се Јединствени бирачки списак, као евиденција о бирачима, на основу исте ажурира.

Из Министарства још једном позивају све грађане да провере своје податке у Јединственом бирачком списку на званичној интернет страници Министарства https://upit.birackispisak.gov.rs/ или да се обрате јединицама локалне самоуправе уколико је потребно допунити или изменити неке од њихових личних података.

Подсећају да то могу учинити до 30. марта за изборе који ће се одржати 3. априла 2022. године.

Представници коалиције “Ајмо људи” посетили Суботицу

Представници коалиције “Ајмо људи” ( СДС-Нова странка-1од5милиона-Уједињени Зелени Србије-Толеранција) посетили су Суботицу и Палић и са грађанима разговарали о проблемима њиховог града и решењима које је наша коалиција понудила у програму економског и друштвеног опоравка и развоја Србије “Нови економски договор”, саопштено је из те коалиције.

“Током нашег мандата много смо чинили за аутономију Војводине и децентрализацију Србије. Наставићемо то да чинимо и у будућности, јер је децентрализација један од основа нашег програма”, изјавио је носилац листе Борис Тадић и додао да се коалиција “Ајмо људи” залаже и за промене начина избора народних посланика и одборника и прилагођавање изборног законодавства циљу децентрализације.

“У Суботици смо правили велике победе и поново ћемо. Зато позивам да гласате за нашу листу број 14 и ајмо људи у победе!”, нагласио је Тадић.

Потпредседник Нове странке Норберт Цвијанов указао је на значај решавања проблема у Суботици и том делу Војводине. “Важна је Србија, важан је Београд, али нама Суботичанима је најважнија Суботица”, изјавио је Цвијановв.

Истакао је да је важно решити питање ветрозаштитних појасева, атарских путева, индустријске зоне и свега онога што ће задржати Суботичане да остану у свом граду и не одлазе у иностранство.

Ромска Партија-Срђан Шајн: Инсистираћемо на две ствари током рада наредног састава Скупштине

Носилац изборне листе Ромске партије Срђан Шајн је нагласио да Србије спада у ред земаља који имају доста добро антидискриминационог законодавста, али да, нажалост, пракса у тој области говори другачије тј. готово да нема пресуде које су уважиле да је у неком конкретном случају учињен злочин из мржње.

Срђан Шајн је рекао да је основни проблем да се у државним органима налазе људи који су и сами склони вршењу дискриминацје.

Шајн наводи да су две ствари на којима ће инсистирати у току рада наредног састава Скупштине.

“Прво мора да се обезбеде посебна буџетска средства за оспособљавање полиције и судских органа власти на подизањен капаците укупног државног система као основа да се у правој мери бави овим проблемом. Друго, увешћемо у праксу да два пута годишње у оквиру јавних слушања, Скупштина разговара о питању ефикасне борбе против дискриминације како би у континуитету повећавали ефикасност друштва у овој области”, рекао је Шајн.

Шапић: Биће једна политика у Београду, једнака за све

Кандидат СНС-а за градоначелника Београда Александар Шапић изјавио је да неће више постојати, више различитих политика у оквиру Градске управе, што је неретко био случај у ранијим сазивима. Ако дође на чело Београда, постојаће само једна политика, политика која ће штитити и борити се једнако за све Београђане, поручио је Шапић.

Александар Шапић је рекао да ће се обавезати пред Београђанима да ће прекинути праксу која је постојала у многим претходним властима, да се у оквиру Управе града стварају различите политике, које спроводе појединци, у своје или у име одређених интересних група, саопштено је из Инфо тима Александра Шапића.

“Постојаће само једна политика, која ће бити креирана у Скупштини града Београда. Биће транспарентна, а спроводиће је, равномерно, сви градски функционери. Нећу дозволити да било какве групе унутар странке, коалиције, служби или предузећа, зарад своје личне користи угрожавају званичну политику, која ће бити постављена тако да једнако задовољи потребе свих Београђана”, казао је Шапић.

Шапић је истакао да је спреман да преузме потпуну одговорност за доношње кључних одлука у Београду, али, такође, и на спровођење неких непопуларних мера.

“Оне подразумевају моментална смењивања свих оних који не буду разумели да је интерес Београђана изнад свега и да међусобни односи или потребе руководилаца не смеју бити испред интереса народа који представљају”, казао је Шапић.

Навео је да је свестан да ће оваквим приступом створити противнике, како унутар организације којој припада, тако и међу различитим интересним групама, али и нагласио да неће одступити ни по коју цену, те да борба за заштиту интереса Београђана мора да буде бескомпромисна.

“Знам да је ово још једна битка коју је питање да ли ћу успети да добијем, али сам свестан да, ако ми Београђани буду указали поверење, не смем да их разочарам. У ту битку морам да уђем, по цену своје позиције и даље политичке каријере”, закључио је Шапић.

Коалиција „Морамо за добар град“ – Веселиновић: Гласајте за град у којем дишемо пуним плућима

Коалиција Морамо одржала је синоћ завршну конвенцију на којој су се обратили кандидати на градским, парламентарним и председничким изборима који ће бити одржани у недељу, 3. априла.

У обраћању присутнима, Добрица Веселиновић, кандидат за градоначелника испред покрета “Не давимо Београд” и коалиције “Морамо за добар град”, укратко је сумирао разлоге због којих је неопходно изаћи на ове изборе.

“Покрет Не давимо Београд више од 10 година сања “сан о другачијем граду и другачијој Србији”, а коалиција Морамо има план како да Београд постане “зелен, одржив, солидаран и паметан град” и истакао да ће отворити све уговоре које је потписала садашња власт и уредити градски превоз тако да се њиме за 30 минута стиже од куће до посла и решити проблем загађења ваздуха”, рекао је Веселиновић, наводи се у саопштењу.

“Морамо да се ослободимо од терора људи који не желе и немају одговоре на важна политичка питања. Морамо да се ослободимо људи који не желе и не умеју да замене рат миром, не умеју и не желе да се ухвате у коштац са климатским променама, који мисле да су друштвене и економске неједнакости датост, а не ствар која мора и може да се промени. Морамо да се пробудимо из овог дана мрмота који живимо деценијама”, рекао је Веселиновић.

На крају конвенције, Веселиновић је позвао грађане да у великом броју изађу на бирачка места.

“И зато у недељу 3. априла позовите пријатеље, обавестите комшије, узмите ближње за руку, лепо се обуците, понесите хемијску, осмех, пуно срце и веру у добро и гласајте. Гласајте за град у коме наша деца одрастају срећна уз срећне родитеље, град у коме има наде и осмеха, град у којем дишемо пуним плућима, град у коме желимо да останемо”, рекао је он.

Загребачки градоначелник Томислав Томашевић, заједно са својим тимом, у снимљеној видео поруци подржао је коалицију “Морамо” и Добрицу Веселиновића за градоначелника Београда, наводи се у саопштењу.

Коалиција „НАДА“ – Јовановић: Не желимо поделе у нашем друштву

Кандидат за председника Србије испред Српске коалиције НАДА коју чини ПОКС и ДСС, др Милош Јовановић истакао је да ће се он као председник Србије увек борити за културу дијалога у нашем друштву.

“Не желимо мржњу, не желимо свађе нити обрачуне међу странкама. Доста је било подела. Време је да се коначно сложимо око најважнијих, кључних, животних и националних питања како бисмо сачували своје националне интересе, Косово и Метохију у саставу Србије, положај Срба у Црној Гори и опстанак Републике Српске, али и демократију у нашој земљи”, истакао је др Милош Јовановић.

Коалиција СНС – Вучић: Сваким резултатом испод 60 одсто бићу незадовољан; Ни због једних избора и гласова нећемо признати Косово

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је поносан на све што је урађено током његове власти и истакао да ће то остати уписано и да то нико неће моћи да избрише.

“Можда сам могао и нешто више иако сам се борио и живео за Србију, за решавање свих проблема, живео сам да променимо будућност, борио се за сваког човека, за свако село и град”, рекао је Вучић у емисији Ћирилица на ТВ Хепи.

Оцењује да је код политичких противника све више нервозе и сматра да ће да изгубе изборе, јер више немају чиме да обмањују народ, као и да народ не жели мржњу.

Упркос бројним нападима каже да напредњаци воде чисту кампању и говоре о резултатима и програму.

“Ја сам себи рекао, иди причај о резултатима и програму, а видећемо шта ће народ да каже”, рекао је и додао да не може да понавља глупости о Јовањици, Вукану, Данилу…

Истиче да је поносан на све што је урађено и да Србија буде земља која се најбрже развија у Европи и у време короне.

Каже да је поносан на резултате: пруге, Београд на води, што је Београда повезан са Новим Садом а између фабрике и логистички центри.

Наводи да их повезује воз, који иде и ка Нишу, изграђен је аутопут кроз Грделицу, до Димитровграда, изграђен Милош Велики, ради се 10 аутопутева…

Примећује иронично да опозиција не би стигла ни беле линије да офарба, и пита зашта га нападају и шта су урадили за 12 година власти.

Каже да грађани сада не би имали ни Београд на води ни Храм светог Саве ни споменик Стефану Немањи, нове болнице, клиничке центре, музеје…

Вучић је рекао да његов циљ није да освоји 50 одсто гласова на председничким изборима и да би био незадовољан собом и тужан у случају сваког резултат који би био испод 60 одсто гласова.

„Сваки глас испод 60 одсто би ме учинио тужним. Бићу једини човек који је два пута победио у првом кругу, и који је највише на власти од Николе Пашића“, истакао је он.

Објаснио је да би био незадовољан другачијим резултатом и да би помислио да је изабрао погрешну кампању ненападања.

Указао је, међутим, да још ништа није готово, али да свако себи мора поставити циљеве.

Вучић је изразио уверење да ће бирачи изаћи на изборе, јер знају у каквим временима живимо.

„Не плашим се за излазност и одговорност људи. Када год чујете неке изговоре политичара због којих наводно бирачи нису изашли то значи да људи нису задовољни политичком понудом или програмом. Сви очекују огроман број гласова, сви излазе на изборе“, нагласио је он.

Вучић је рекао да поштује захтев да не води функционерску кампању и напомиње да то не ради већ десет дана.

“Последњи догађај било је отварање брзе пруге и дан после тога још нешто и то је било то. То ћу и даље да поштујем. Све оно што нису поштовали они други ја ћу да поштујем. Показаћемо да људи у Србији препознају резултат и да га цене“, рекао је Вучић.

Здравко Понош позвао на јединство и мир међу неистомишљеницима

Председнички кандидат Здравко Понош на предизборном скупу у Чачку још једном је, поводом немилих сцена на улицама наших градова, позвао на јединство, разум и мир, саопштио је његов изборни штаб.

“Кад мени није тешко да приђем сваком њиховом штанду и да се поздравим с њима, зашто они то не ураде. Зашто се не рукују с нашим активистима? Што не покажу да можемо да разговарамо? Ово је наша земља, нема разлога да не комуницирамо међу собом”, рекао је Понош у Чачку.

„Српска стварност“ / Агенције, Изборни штабови учесника

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here