Mesto za reklamu

   “Извињавамо се, много се извињавамо” је урнебесна комедија. То је филмска прича о награђеном пољопривреднику, вишеструком шампиону у узгајању стоке и пољопривредних култура, који у животу има све се моно најважније – жену и своју породицу. Вечни младожења од сајма до сајма путује   са крштеницом спремном у левом џепу, у нади да ће срести себи сродну душу, а да ће та жена пристати да живи са њим на селу… У возу за Београд среће усамљену учитељицу. Ту филмску прича снимљену 1976. године режирала је легенарна Соја Јовановић. Сценарио јр написао Милан Николић. То незаборавно дело  ТВ Београд је поводом 50 година РТС-а према оцени критичара и гледалаца увршћено 2008. медју 10 најбоqих остварења снимљених у историји РТС-а.


У главним улогама су Милена Дравић – игра потенцијалну удавачу Борку, а успешан сељак је Милић Барјактаревић, кога игра Слободан Дјурић. Дјурић је у то време био велика глумачка звезда, а трагично је страдао у саобраћајној несрећи. У филму играју и Михаило Бата Паскаљевић /игра директора хотела/, Ратко Сарић / кондуктер у возу/, Милан Поповић /кондуктер у аутобусу/ … Филм траје 66 минута.

Популарно телевизијско остварење касније је претворено у позоришну представу. У Театру “Карт бланш”. Неда Арнерић и Феђа Стојановић репризирали су улоге Борке и Милића Давно сам гледала тај тв филм и остао ми је у дивној успоемни. Када сам прочитала Николићев текст могу рећи да сам се поново уверила да је то један од најлепших драмских текстова, какви се само пожелети могу – рекла је Неда Арнерић једном приликом.  Филм ће верујем људима разгалити душу, пробудити емоције и вратити у прошлост, правом, обичном животу неукаљаном свакодневицом. – У време када је Милена играла, живот нам је био лагоднији. Бескрајно духовита и шармантна љубавна прича дешавала се млађим људима. Данас смо много отуђенији једни од других, па и млади и стари живе усамљеничким животом – истиче Неда Арнерић.

Види Филм „Извињавамо се, много се извињавамо!“ на линку:  

https://www.youtube.com/watch?v=EBlIyqkLW48

„Српска стварност /Ј.С.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here