Mesto za reklamu

29.10.2019.

Албанци снимају филм о бившем председнику Србије Слободану Милошевићу. У филму игра француски глумац Жерар Депардје, а са њим су се ових дана у Албанији сусрели албански премијер Еди Рама и будући председник владе тзв. Косова Аљбин Курти, преносе медији.

– Усред дугог разговора са Аљбином, где смо разговарали о многим темама сарадње и координације између двеју влада, имали смо посебну паузу са косовским ауторима и великим глумцем Жераром Депардјеом, који у Албанији снима филм „Милошевић и ја“ – написао је Рама.

Филм приштинског редитеља Арбена Кастратија „Милошевић и ја“, је копродукција тзв. Косова и Француске.

Тај филм ће се односити на догађаје из 2003. године, који се поклапају са послератним периодом на Косову. Више детаља није познато.

Депардјеова одлука да пристане да глуми у филму који ће у лошем светлу да прикаже државу за коју је говорио да га импресионира, изненадила је многе људе у Србији.

Подсетимо, Депардје је последњи пут боравио у Србији у септембру 2014. године, упознао се са председником Александром Вучићем, а осим Владе стигао је да обиђе и Скадарлију, Кинотеку и Београдску филхармонију.

У Југословенској кинотеци уручена му је награда “Печат”.

Пажњу јавности је скренуо почетком 2013. године када је од Владимира Путина затражио, а убрзо и добио руско држављанство.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here