1. 07. 2019.

Изложба “Соња Савић – Девојка из града” настала поводом 35 година од Златне Арене за филм “Шећерна водица” у којем Соња Савић игра једну од главних улога отворена је у Српском културном центру у Пули у оквиру програма филмског фестивала у том граду.

Аутори изложбе су Предраг Живковић и Мирјана Рацковић, а артефакти који чине поставку изложбе део су легата Соње Савић, који је у власништву “Уметничке галерије Надежда Петровић” из Чачка.

Изложбу је отворила директорка Пула филм фестивала Гордана Рестовић која је истакла изузетну сарадњу са Српским културним цетром у Пули.

“Срећна сам што смо у прилици да присуствујемо отварању изложбе која је посвећена још једној великој глумици која је иза себе оставила изузетан уметнички опус. Прошле године смо на овом месту имали изложбу посвећену Милени Дравић,” казала је Рестовић.

Тања Њежић, ауторка монографије о Милени Дравић предала је том легату писмо славне глумице у којем је она писала о Соњи Савић на отварању вечерашње изложбе.

Поставка изложбе састављена је обимног матерјала који чине фотографије, аудио и видео записи, завршени видео радови, документарни и играни филмови, видео снимци позоришних представа у којима је глумица наступала, као и многобројни лични предмети.

Изложба ће бити отворена до 21. јула, када се завршава и 66. Пулски филмски фестивал.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here