Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Агенција за привредне регистре издала је 262 лиценце туристичким агенцијама, које су ускладиле своје пословање са новим Законом о туризму и Правилником, а из Регистра туризма избрисала је 215 туристичких агенција којима су престале да важе лиценце.

Како се наводи у саопштењу АПР-а, из Регистра туризма избрисано је 215 туристичких агенција којима су престале да важе лиценце издате по одредбама прописа који је био на снази до дана почетка примене новог закона. Те агенције су изгубиле статус организатора путовања и не могу да обављају делатност све док не добију нове лиценце.

Агенција за привредне регистре, до 3. фебруара изадала je 262 лиценце туристичким агенцијама организаторима путовања, који су у протеклих месец дана ускладили своје пословање са новим Законом о туризму и Правилником о условима и начину рангирања лиценце организатора путовања у различите категорије, начину промене категорије лиценце, садржини захтева за издавање и обнављање лиценце, као и о условима и начину издавања свечане форме лиценце, који је ступио на снагу 1. јануара 2020. године.

Нове лиценце, разврстане у прописану категорију према новом закону, важиће три године од датума доношења решења о издавању лиценце.

У АПР-у се тренутно воде поступци за 140 туристичких агенција које су поднеле регистрационе пријаве за издавање лиценце.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here