1. 09. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествовала је данас на вебинару посвећеном промоцији Индустријског парка „Михајло Пупин“ у Београду, у организацији Привредне коморе Србије и кинеске грађевинске компаније „China Road & Bridge Corporation” (CRBC).

Брнабић је том приликом оценила да је то пројекат од стратешког значаја за нашу земљу, који ће, како је истакла, отворити врата домаћим, али и страним стручњацима из ИКТ индустрије, као и стартап иновационим компанијама.

Ово је само још једна карика у ланцу свеобухватног челичног пријатељства Србије и Народне Републике Кине. Компанију CRBC смо препознали као партнера који је поуздан, брз и ефикасан и на кога можемо да се ослонимо, због чега смо поносни, истакла је премијерка.

Она је указала на то да је, поред стратешке сарадње са кинеским компанијама, које ће добити прилику да шире пословање, отварају истраживачко-развојне центре у Србији и преносе своје знање из области иновација, од изузетне важности и то што ће отварање тог индустријског парка допринети транформацији српске економије, модернизацији и пре свега, останку младих стручњака у земљи.

Заинтересовани смо да што пре кренемо у изградњу Индустријског парка „Михајло Пупин“ и потпишемо уговоре са његовим будућим становницима, рекла је Брнабић.

Према њеним речима, Србија се труди да у економији и спољној политици успешно држи отворена врата према свету, јер се показала као једна од ретких земаља у којима се Исток и Запад успешно срећу.

На конференцији су учествовали и амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо, министар без портфеља у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, представници компаније CRBC, представник Привредне коморе Србије Михајло Весовић и представник Развојне агенције Србије Радош Газдић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here