Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

На комеморативном скупу у Савезу економиста Србије од једног од наших највећих економиста опростили су се његове колеге, поштоваоци и пријатељи. Цвјетићанин је био дугогодишњи професор Економског факултета Универзитета у Београду, саветник Владе Србије и председника СРЈ и сарадник Института за економику индустрије и Економског института

После дуге и тешке болести у недељу 3. фебруара преминуо је Данијел Цвјетићанин, дугогодишњи професор Економског факултета Универзитета у Београду и Универзитета Сингидунум. Професор Цвјетићанин био је и економски саветник Владе Србије и председника СР Југославије.

Као сарадник Института за економику индустрије и Економског института учествовао је у изради бројних пројеката који су се бавили питањима регионалног економског развоја, конципирања економске политике, као и реструктурирања великих предузећа.

Био је део тима који је припремио Стабилизациони програм гувернера Аврамовића 1994. године.

Објавио је велики број радова из области операционих истраживања, управљачких модела и метода, квантитативне финансијске анализе.

Професор Цвјетићанин је био уредник часописа Економска мисао.

Комеморација поводом смрти професора Цвјетићанина одржана је у Савезу економиста Србије, а о професору Цвјетићанину су говорили Александар Влаховић, Јуриј Бајец и Миодраг Зец.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here