Mesto za reklamu
  1. 0 07. 2020.

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић потврдио је данас да неће бити затварања студентских домова у Београду.

Шарчевић је у обраћању новинарима, након састанка са представницима студентских домова, рекао да је ресорно министарство обавестило Владу о томе да може да контролише стање у домовима и да студенти имају успешан испитни рок.

Домови неће бити у прекиду са радом, остварићемо континуитет када је реч о учењу и завршетку ове школске године, поручио је он и додао да је СКОНУС-у упућена препорука за одржавање августовског испитног рока, и по незваничним информацијама они ће ту препоруку радо прихватити.

Студенти су у разговору са министром изнели четири захтева, а један се односио на додатни испитни рок за све студенте у августу, као и да се омогући посебно додатни рок за студенте који су пропустили испите јер су били заражени коронавирусом.

У складу са тим, постигнут је договор о томе да ће за студенте инфициране коронавирсом, или оне који су у самоизолацији, бити организована надокнада испитног рока.

Такође, академци су захтевали да мензе и ресторани у студентским домовима раде до 20. јула, а да од 20. до 28. јула раде дежурне мензе, што је прихваћено.

Један од захтева био je и да се студентима омогући да у августу плаћају бенецифирану цену станарине, уместо економске, коју иначе плаћају у том месецу.

Шарчевић је тим поводом рекао да ће тај захтев бити размотрен када се уради финансијска процена и утврди да ли има довољно новца у буџету.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here