Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

У Србију је стигао италијански шесточлани медицински тим: два анестезиолога, лекар хитне помоћи, специјалиста за инфективне болести, хирург и медицински техничар, објављено је на сајту Амбасаде те земље у Београду.

Специјалним летом на на београдски аеродром “Никола Тесла” слетео је шесточлани медицински тим из Италије.

У тиму су два анестезиолога, лекар хитне помоћи, специјалиста за инфективне болести, хирург, и један медицински техничар, саопштила је Амбасада Италије.

Медицински тим, који ради под координацијом италијанске Цивилне заштите, чине људи који долазе из различитих регија: Пијемонт, Лацио и Фурланија-Јулијска крајина.

“Наш тим дошао је у Србију како би пружио помоћ и обуку на основу искуства стеченог током петомесечне борбе с вирусом ковид 19 у Италији. Размена мишљења и најбоље праксе са лекарима и медицинским особљем у Србији моћи ће да помогне у борби против вируса”, истакнуто је у саопштењу амбасаде.

Наглашено је да овом иницијативом, Италија жели још једном да укаже на важност пријатељства са Србијом, на изузетан ниво билатералне сарадње, као и да одговори на великодушну помоћ коју је Србија упутила италијанском народу у априлу ове године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here