Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Двадесет треће Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре (КЕПСД) ове године одржаће се у Италији од 31. маја до 1. јуна 2019. у оквиру велике спортске манифестације “Ђурђевдански сатанак” а у организацији српске културно спортске организације “Круна” из Скиа. Првенство је организовано под покровитељством Савеза Срба у Италији, а у сарадњи са Генералним Конзулатом Републике Србије у Трсту и Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

КЕПСД је годишњи кошаркашки турнир у коме се такмиче српски професионални и аматерски клубови из матице и дијаспоре. Први турнир је одржан 1997. године у Билефелду, у Немачкој, и од тада српски клубови негују ову спортску традицију. Првенство се током година оджавало у Холандији, Француској, Шведској, Аустрији, Енглеској, Републици Српској, Црној Гори и Србији.

Ово такмичење је један од главних спортских догађаја српске дијаспоре у Европи, а разлог оснивања је промоција српске кошарке, неговање, традиција и међусобно дружење играча.

Екипе које ће учествовати на првенству су:

“Београд”- Минхен, Немачка; “Отписани” – Бегрен, Норвешка; “Лебурић комерц” – Прњавор, Република Српска; “Слога” – Упсала, Шведска; “Херцег Нови” – Херцег Нови, Црна Гора; “Баскет 2000” – Бања Лука, Република Српска; “Книн-Косово” – Београд, Србија; “Савез Срба” – Италија.

Утакмице се играју 31. маја и 1. јуна.

За следећу годину планирано је да се 24. КЕПСД одржи у Малмеу у Шведској.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here