Mesto za reklamu

15.07.2020.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, на територији општине Бајина Башта данас је проглашена ванредна ситуација.

Мере донете на седници Штаба којих има 15 подразумевају ограничење радног времена угоститељских објеката, трговинских објеката, кладионица, бензинских пумпи до 22 часова.

Мере такође подразумевају забрану окупљања више од 5 људи у затвореним и на отвореним местима али и новчано кажњавање оних који не буду носили маске у затвореном простору.

Одлуку о томе донео је Штаб за ванредне ситуације, након предоченог стања из бајинобаштанског Дома здравља где је у првих 13 дана јула месеца у ковид амбуланти прегледано око 800 пацијената. Од тог броја, половина њих имала је симптоме респираторних тегоба са повишеном температуром.

Од тих 800 дијагностикованих прегледа, биле су 22 упале плућа са средње тешком и тешком клиничком сликом и они су хоспитализовани на инфективно одељење Опште болнице Ужице.

“Ово је изузетно велики број пнеумонија за врло кратак период, тачније за десетак дана. Имамо ситуацију да читаве породице имају симптоме респираторних инфекција”, рекла је докторка Наташа Лазић, преноси Први портал Бајина Башта.

Тренутно се чекају резултати ПЦР тестова за 37 пацијената.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here